Samarbete med Majblomman

Motala Segelsällskap har sedan länge ett nära samarbete med Majblomman. På klubbområdet hölls koloniverksamhet för majblommebarn under åren 1920 till 1968. 

Majblommans insamling är ett trevligt vårtecken. Den första majblomman såldes redan 1907 och allt sedan dess har en majblomma i rockslaget visat att man bryr sig om barn som har det svårt. 

Sälja majblommor – berikande på fler sätt

Barn och vuxna på MSS får mer än gärna vara med och sälja majblommor. Genom att ställa upp och sälja majblommor bidrar du till att alla barn ska få möjlighet att vara med i gemenskapen med sina kompisar, i skolan och på fritiden. 

Den som säljer majblommor får behålla 10 procent av pengarna, ytterligare 10 procent får MSS behålla. De pengar som kommer MSS till del går oavkortat till anordnandet av en rolig gemensam aktivitet för MSS barn och ungdomar under året. Men det mesta av pengarna går till barn som sökt bidrag från majblomman i Motala.

Majblomman håller centralt en insamlingstävling med många fina priser (Besök på Stockholms Slott, Gröna Lund, Aquarium, Furuviken, Skara sommarland, Kolmården, biobiljetter och mycket annat) och vi på MSS håller även egen insamlingstävling där årets flitigaste majblommesäljare koras och prisas med biobiljetter.

Tags :
Share This :

Köp 2023 års majblommor

Köp dina majblommor från de barn på MSS som säljer