Ungdomsvänlig klubb 

Seglarskolan vänder sig till barn och ungdomar i åldersgruppen 6 – 18 år och är till för att introducera barn i seglingsidrotten på ett lekfullt sätt. Vi har kul på, i och vid vattnet. Varje veckas aktiviteter anpassas efter faktiska väderförhållanden strax innan lektionen sätter igång.

Deltagarna delas in i grupper beroende på ålder och förkunskaper. Målet är att alla ska ha kul, trivas på sjön, få sjövana och utveckla ett intresse för segling som varar hela livet.

Deltagare behöver ha vattenvana och kunna simma.

Seglarskolan hålls på måndagar kl. 18.00 – 20.00 med start 16 maj. Sista tillfället före sommaruppehållet är 13 juni (veckan därpå är det seglarläger istället) och höststart igen 15 augusti.

Vi håller en hög bemanning under träningen, vanligtvis omkring åtta vuxna, för att kunna tillhandahålla relevant träning på alla färdighetsnivåer samt för att ha lite extra kapacitet om något oförutsett inträffar. 

Därutöver ser vi gärna engagerade föräldrar och funktionärer som närvarar under träningarna, både på vattnet och på land. Det finns alltid behov av hjälp med korvgrillning, påhejande, hjälp med utrustning med mera. Det är här vi bygger en levande klubb!

Målsättning:

    Att på ett lekfullt sätt i grupp få pröva på olika former av segling och närheten till vattnet. Glädje och kamratskap ska styra piratseglarskolan och ingen ska bli rädd.

•    Alla som deltar i seglarskolan ska vilja fortsätta med seglingen. Under och efter kursen blir de inbjudna till klubbens träningar och seglingar.

•   En viktig framgångsfaktor för seglarskolan är att anpassa varje veckas aktiviteter efter faktiska väderförhållanden strax innan lektionen sätter i gång. Det ska alltid finnas en alternativ plan om vinden är för stark, till exempel barkbåtsrace eller bogsering.

Avgifter för seglarskolan:

•    Avgift för dig som redan är medlem är 800 SEK

•    Avgift för dig som inte är medlem och då samtidigt blir medlem är 1100 SEK

Tidigare elever har förtur till platser.

För ytterligare information, skicka ett mejl till seglarskola@mtss.se

För anmälan, klicka här.

Tags :
Share This :

Join Our Club